Opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) bij Fabius

Boekhouden is een vak apart maar niet alleen iets waar alleen een boekhouder dagelijks mee te maken heeft. Ook mensen die een administratieve functie hebben komen nog wel eens in aanraking met de boekhouding. Om ook dan op de hoogte te zijn van alles wat daarmee te maken heeft is het goed als je een cursus Basiskennis Boekhouden doet. Kijk hiervoor eens op https://www.fabiusopleidngen.nl/opleidingen/basiskennis-boekhouden-bkb/.

Wat leer je allemaal?

Een opleiding BKB is zeer divers. Er komen tal van zaken in aan bod die met boekhouden te maken hebben waarbij je onder andere kunt denken aan het maken van balansen, het opstellen van belastingaangiftes en het bijhouden van de administratie van een bedrijf. In vacatures wordt dan ook vaak gevraagd naar mensen die een opleiding BKB gevolgd hebben. Werkgevers vinden het namelijk een pluspunt als mensen reeds de grondbeginselen van het boekhouden onder de knie hebben en deze kunnen toepassen in de praktijk. Als je kiest voor een opleiding BKB bij Fabius wordt er goed gekeken naar de praktijk. Je leert de theorie van het boekhouden maar met name hoe je deze kunt toepassen in praktijksituaties zodat je er ook daadwerkelijk wat aan hebt.

Werken of verder studeren?

De cursus BKB wordt op diverse plaatsen in het land gegeven. Je volgt 10 lessen van 3 uur waarna je een examen aflegt. Naast deze lessen werk je thuis aan opdrachten. Hoe lang je daarover doet verschilt uiteraard per persoon. Als je de opleiding met succes afrondt ontvang je een diploma waarmee je zeker sterker staat op de arbeidsmarkt. Heb je de smaak van het boekhouden te pakken gekregen? Dan kun je in plaats van meteen naar een baan te zoeken er ook voor kiezen een vervolgopleiding te doen. In de praktijk blijkt dat mensen na de opleiding BKB zich vaak nog verder specialiseren. Dit kunnen ze doen met de opleiding Calculatie of Praktijkdiploma Boekhouden.