Narrowcasting

Nog nooit gehoord van narrowcasting? Dan wellicht al wel eens van digital signage. Deze termen worden door elkaar gebruikt en betekenen feitelijk hetzelfde. Ook digital signage onbekend? Dat denk je alleen maar. Onbewust zal je ongetwijfeld al regelmatig met narrowcasting te maken hebben gehad.

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is een term welke gebruikt wordt in de bedrijfscommunicatie. Het is een communicatiemiddel waarbij door middel van een modern beeldscherm een specifieke doelgroep bereikt wordt op een specifiek moment. Een mooi en modern middel, maar deze wordt al jaren toegepast in bijvoorbeeld vliegvelden en treinstations. Op ieder spoor van een  treinstation is tegenwoordig een scherm zichtbaar, met daarop alleen de treinen welke binnen gaan komen op dat spoort. De doelgroep welke bereikt wordt is dus erg specifiek, iedereen op dat spoor dient die informatie te kennen. Ook nadat de trein voorbij is wordt het scherm aangepast.

Narrowcasting voor ieder bedrijf?

Digital signage kan voor vrijwel ieder bedrijf een mogelijkheid zijn. Onderverdeeld per branche wordt dat goed zichtbaar. Zo kan men in de retail branche denken aan het aangeven van de winkelroute of om speciale aanbiedingen weer te geven. In de financiële sector kan men de actuele rente tonen en natuurlijk de beurskoersen welke continue veranderen. In de transportsector kan men denken aan de beeldschermen welke op vliegvelden en treinstations al veelvuldig gebruikt worden, maar ook reclame kan in deze branche door middel van digital signage goed werken. Bijvoorbeeld van wegrestaurants. In de recreatieve branche is digital signage een goede manier om sfeer en een bepaalde spanning te creëren. Men kan hierbij denken aan bijvoorbeeld casino’s. In de zorg wordt er vaak veel informatie weergegeven in de wachtkamer, dit kan door middel van digital signage, maar ook vermaak, zodat men niet het gevoel heeft heel lang te moeten wachten. In het onderwijs zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit is de manier om de studenten en scholieren te bereiken.