Muurafdekkers; bescherming en een afgemaakt uiterlijk

Nederland heeft een zeeklimaat en hier worden we helaas maar al te vaak op gewezen. Is het net lekker weer en heb je de was buiten kunnen hangen, komt er weer een bui tussendoor die roet in het eten gooit. Deze weersomstandigheden zorgen er niet alleen voor dat onze was niet kan drogen, maar vocht kan ook ernstige schade aanrichten aan bouwwerken en andere constructies. Als het vriest zet het uit, als het niet kan verdampen gaat het schimmelen en als het in hout trekt gaat het rotten. Vocht kan in sommige woningen echt een probleem zijn en één van de manieren om hier bescherming tegen te bieden is het gebruik van muurafdekkers.

Wat is een muurafdekker?

Muurafdekkers worden vaak gemaakt van beton of natuursteen en vormen een belangrijk onderdeel van je bouwwerk. Ze worden om de bovenranden van een muur geplaatst waardoor er geen vocht meer kan binnendringen. Muurafdekkers vind je vaak aan tuinmuren, borstkeringen, trap- en kopgevels en schuttingen. Door de juiste muurafdekker te kiezen, bescherm je je muur niet alleen van de weersomstandigheden, maar kun je ook een bepaald uiterlijk realiseren.

Creatief met muurafdekkers

Het onderwerp muurafdekker klinkt niet erg enerverend, maar je kunt er wel je tuin mee verrijken als je het juiste materiaal en uiterlijk kiest. Een muur zonder muurafdekker kan er onafgemaakt uitzien, maar met een muurafdekker geef je het een strak, modern of juist authentiek en compleet uiterlijk. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.sierbetononline.nl/muurafdekkers/ en je kunt zien hoe groot het aanbod is. Kies tussen beton of natuursteen, tussen een ronde, een tapse of een rechte afloop en gebruik hoekstukken om het geheel compleet te maken. Met muurafdekkers zal je geen last meer hebben van vocht in je constructie, maar kun je ook je woning en je tuin een interessant en compleet uiterlijk bezorgen.